I Dacia zdražuje: Duster přišel o jednoduchý motor, Lodgy má techniku Mercedesu

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 6. 2019 6:02
Dacia opět upravila nabídku motorů ve svých modelech. Zatímco na začátku roku se pod kapotu Dusteru dostala 1.3 TCe, kterou využívají i modely Mercedesu, teď SUV přišlo o poslední nepřeplňovaný motor v nabídce. Čtyřválcovou šestnáctistovku nahradil přeplňovaný litrový tříválec. Změny nastaly i u dalších modelů značky - například MPV Lodgy také nabízí čtyřválec vyvinutý s německou pomocí.
Foto: Dacia

Pomineme-li "psychologický" efekt - tedy že auto velikosti Dusteru má místo čtyř válců tři, navíc motor s objemem jednoho litru -, má instalace nové jednotky ještě jeden dopad. Tím je výrazné zdražení čtyřkolky a celkové zdražení rumunského SUV, třebaže to obecně není o nijak velkou částku.

Základní stupeň Access s novým motorem podražil, oproti jednotce 1.6 SCe, o pět tisíc korun. Nově tak nejlevnější Duster přijde na 264 900 korun. Druhá výbava Essential se stejným motorem zdražila o devět tisíc korun na 309 900 korun. O devět tisíc stoupla i cena třetí linie Comfort, výbavy Prestige a Techroad pak zdražily o 12 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy