Čtyřletý chlapec v pyžamu vyjel na vyjížďku autem, naboural dvě vozidla

ČTK ČTK
3. 5. 2022 9:42
Nizozemská policie řešila kuriózní případ. Čtyřletý chlapec sebral matce klíče od auta, nastartoval a vyjel na projížďku, při které naboural dvě auta. "Našli jsme nového Verstappena," sdělila na svém instagramovém účtu s odkazem na úřadujícího mistra světa formule 1 pocházejícího z Nizozemska.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Čtyřletý chlapec žijící na předměstí nizozemského města Utrecht vzal klíče od vozu své matky, do něhož se mu podařilo nastoupit, nastartovat ho i rozjet. Jeho víkendová projížďka skončila, když naboural do dvou zaparkovaných aut. Chlapec ani nikdo další se nezranil. Místní policie, která dítě v pořádku vrátila domů, pak na sociálních sítích napsala, že našla budoucího šampiona F1.

Hoch se podle policie probudil, když jeho otec odešel do práce, vzal si klíče od matčina vozu a "vyrazil se projet". Po nárazu do zaparkovaných aut odešel z místa nehody a kolemjdoucí zavolali policii, protože sám, bosý a stále ještě v pyžamu chodil po ulici.

Policisté pak nedaleko nalezli opuštěné nabourané auto a začalo jim pomalu docházet, co se asi stalo. Zavolali chlapcově matce, na kterou bylo auto registrované, a když ji chlapec dostal k telefonu, začal podle nich napodobovat řízení a dělal, že točí volantem.

Policie vzala mladého řidiče na policejní stanici, kde si ho později vyzvedla jeho matka. Společně pak jeli k nabouranému autu, kde znovu požádali chlapce, aby ukázal, zda umí s autem zacházet. Podle policie vůz odemknul, dal klíček do zapalování a nohama mačkal spojku a plynový pedál. Matka svého syna popsala jako "důvtipného".

"Našli jsme nového Maxe Verstappena," uvedla policie na svém instagramovém účtu s odkazem na úřadujícího mistra světa formule 1 pocházejícího z Nizozemska.

 

Právě se děje

Další zprávy