Nejdřív gumy, pak displeje. 150 let Continentalu na fotkách, továrny má i v Česku

Výroba pneumatik je stále důležitou, už ne však jedinou součástí firmy Continental.
Nebylo to ale jen o autech. V roce 1900 použila první německá vzducholoď LZ 1, zkonstruovaná Ferdinandem von Zeppelinem, balonový materiál Continentalu, kterým byly utěsněné vaky s plynem.
Rok 1921 byl ale důležitý i něčím jiným. Vývojáři poprvé použili kordové vlákno, které je mnohem ohebnější než tuhá plátěná tkanina používaná do té doby. V roce 1926 pak přichází další inovace - využívání sazí jako zpevňujícího plniva. Pneumatiky byly díky tomu odolnější proti odírání a stárnutí, dostaly také typickou černou barvu.
Další z mnoha meziválečných reklam, opět nechybí vedle automobilu kůň.
V současnosti se v Brandýse nad Labem vyrábí nejen palubní přístroje, ale také autorádia, multimediální systémy, ovládací panely klimatizace nebo boxy s funkcí nouzového volání eCall. Na tomto i několika předchozích snímcích můžete vidět výrobu automobilových komponentů v 90. let. Tedy ještě v době, kdy závod Němcům nepatřil.
Foto: Continental AG
Jan Matoušek Jan Matoušek
16. 10. 2021 6:32
Začínal s pneumatikami a gumovými výrobky, dnes patří mezi klíčové dodavatele nejrůznějších automobilových technologií a komponentů. Německý Continental si 8. října připomněl 150 let od svého vzniku, přičemž má sedm závodů také v České republice. Na dobových snímcích v galerii si můžete připomenout, jak se Continental vyvíjel.
 

Právě se děje

Další zprávy