Co jiného automobilky vyrábějí než auta? Některé příklady překvapí, vedle raket také židle a mlýnky

Honda má široký záběr zájmů. Chce vládnout nejen jedné nebo dvěma stopám, ale také ve vzduchu.
Honda sice netrhá prodejní rekordy, pokud se budeme bavit čistě o automobilech nabízených v Evropě, nelze jí ale upřít jedno - jde o výrobce s extrémně širokým záběrem zájmů. S Hondou se totiž můžete prohánět i na zahradě, vyrábí sekačky a jinou zahradní techniku. Mimochodem, Honda drží rekord s nejrychlejší sekačkou na trávu. Jela rychlostí téměř 190 km/h.
V roce 1986 Honda také vystoupala do oblak, byla založena divize HondaJet a firma vyrábí malá proudová letadla.
Ve vzduchu chvíli zůstaneme. Například BMW, které kdysi jako výrobce leteckých motorů začínalo, a proto má také ve znaku roztočenou vrtuli, se sice samostatnou výrobou letadel už nezabývá, alespoň se realizuje navrhováním kabin malých stylových business-jetů Dassault Falcon. BMW spolupracuje také s Embraerem.
Také Subaru se léta zaobíralo výrobou malých letadel, což je sice už minulostí, ale ploché motory od Fuji Heavy Industries, tedy matky značky Subaru, se do různých malých letadel montují nadále.
Foto: Výrobci
Eva Srpová Eva Srpová
3. 5. 2017 6:53
Zajímalo vás někdy, čím se zabývají automobilky, když zrovna nestaví auta? Některé z nich mají velmi široký záběr a nebojí se vydat do oblastí, které nemají s auty prakticky nic společného. Sestavili jsme seznam zajímavostí, které na sobě nesou logo výrobce aut.

Podívejte se do galerie na nejzajímavější věci, které vyrábějí automobilky, přestože vůbec o auta nejde.

 

Právě se děje

Další zprávy