Co bude k vidění v Ženevě? Stále je řada tajemství

Radek Pecák Radek Pecák
27. 2. 2011 17:05
Samozřejmostí bude představení desítek ekologicky zaměřených modelů
Foto: Aktuálně.cz

Již v úterý začíná pro novináře a odborníky letošní 81. ročník ženevského autosalonu. Pro Čechy bude určitě nejzajímavější událostí představení nového loga a konceptu, který ukáže další designové směřování automobilky Škoda Auto, ale překvapení bude samozřejmě mnohem více.

I když již automobilky minimálně ve formě fotografií řadu novinek představily, spousta jich ještě zůstává zahalena tajemstvím. Například vzhled nového supersportovního Lamborghini, otazníky zůstávají nad všemi značkami koncernu Volkswagen. Francouzské a japonské značky zřejmě představí řadu různých konceptů, které by měly ukázat, jaká bude budoucnost světa automobilů.

BMW jistě udělá patřičnou show kolem představení nové ekologické řady vozidel s označením "i" a patřičná reakce na to se dá očekávat třeba od Mercedesu, který letos slaví 125 let od zrodu automobilu.

Jaguar bude slavit

Oslavy budou i na stánku Jaguaru, kam by se měl dostavit jeden z prvních vyrobených exemplářů Jaguaru E-Type, tedy čerstvý padesátník.

Hodně aut určených pro rodiny již tradičně představí korejské značky Hyundai a Kia. Ať již půjde o velký kombík i40, kupé Veloster nebo novou generaci Kia Rio a Kia Picanto.

Tahákem budou supersporty. Velkosérioví i malosérioví výrobci jakoby se domluvili a téměř všichni budou mít velkou novinku. Jmenovat v této souvislosti můžeme Ferrari, Pagani, Gumpert, o Lamborgnihi již řeč byla a stranou určitě nezůstane ani Porsche.

Novinek má být stovka

Celkem organizátoři, včetně konceptů a faceliftovaných modelů, slibují představit v prvních dvou dnech autosalonu zhruba stovku novinek.

Veřejnosti se ženevský autosalon na výstavišti Palexpo otevře ve čtvrtek. Vstupné je 16 švýcarských franků (asi 300 Kč).

 

Právě se děje

Další zprávy