Citroën zadarmo za jméno. Kdo pojmenuje dítě po zakladateli automobilky, dostane auto

Eva Srpová Eva Srpová
4. 6. 2019 15:46
Automobilka Citroën si letos celý rok připomíná sto let od založení. Při této příležitosti se rozhodla k netradičnímu kroku: komu se dne 4. června 2019 narodí dítě, které pojmenuje po zakladateli automobilky, dostane zdarma auto. Pokud by se přihlásilo více zájemců, bude Citroën losovat. Akce platí pro občany Francie, Itálie a Velké Británie, přičemž v každé zemi značka věnuje rodičům miminka jeden vůz.
Hledá se dítě André. Citroën chce rozdat tři auta.
Hledá se dítě André. Citroën chce rozdat tři auta. | Foto: iStock

Na 4. června totiž připadá den založení automobilky. Ta vyzývá veřejnost, aby se jí ozvala, pokud ví o čerstvě narozeném dítěti se jménem André. Pokud jde o holčičku, přípustný je ženský ekvivalent, tedy Andrée. V Itálii se může dívka jmenovat Andrea a ve Velké Británii jsou přípustná jména André, Andrew a jejich odvozeniny.

Podle serveru Politologue.com se v roce 2017 ve Francii narodilo 747 779 dětí, z toho 4810 dostalo jméno Emma, ​​4179 Jules a 104 André. Na každý den tak připadá poměr 0,3 narozeného dítěte jménem André. Šance tedy není velká.

Citroën C3 Origins. Auto, které získají rodiče dítěte pojmenovaného po zakladateli automobilky.
Citroën C3 Origins. Auto, které získají rodiče dítěte pojmenovaného po zakladateli automobilky. | Foto: Citroën

Jenže soutěž o auto Citroën vyhlásil v den, ve kterém akce platí, a proto je možné, že rodiče, kterým se dítě narodí odpoledne nebo večer, si mohou jméno ještě rozmyslet a zištně ho pojmenovat po zakladateli značky.

Automobilka se rozhodla, že v každé zemi věnuje jen jeden vůz, a proto pokud se přihlásí více rodičů, bude se losovat. Kdo vyhraje, získá model C3 Origins. Jde o sběratelskou edici, kterou automobilka uvedla na trh letos při příležitosti stého výročí. Výherní vůz ale bude speciální, na zádi má chromované jméno - André.

Rodiče dítěte pojmenovaného po zakladateli značky se mají ozvat přes Instagram nebo Facebook Citroënu a na základě informací podat přihlášku. 

 

Právě se děje

Další zprávy