Citroën: Jak usnadní řidičům život smartphone?

Tomáš Rybecký
3. 1. 2013 12:31
Francouzská automobilka Citroën vyhlásila třetí ročník soutěže Créative Awards: Open your ideas
Foto: Citroën

Citroën vyhlásil třetí ročník soutěže CITROËN CRÉATIVE AWARDS. Mezinárodní soutěž kreativity je určena všem, kdo chtějí popustit uzdu své fantazii. Tématem třetího ročníku je „připojení". Úkolem účastníků je vymyslet aplikaci pro chytré telefony, která usnadní život motoristům.

Chytré telefony jsou čím dál tím více součástí našeho života a přinášejí mnoho možností a usnadnění komunikace. Často bývají využívány i motoristy, například jako navigace. Další využití pro smartphony hledá Citroën v letošním ročníku soutěže Citroën Créative Awards. K tématu automobilka klade jedinou otázku: Jaké aplikace by vám měly usnadnit řízení a motoristický život?

Při promýšlení odpovědi musí účastníci vyjít z toho, že mají neomezený přístup ke všem údajům, které mohou ve voze potřebovat (rychlost, spotřeba, poloha pomocí GPS, kamerové záběry, atd.), nebo k dalším informacím (prodejny, servisy, diagnostika, situace na silnicích, atd.). Po ukončení soutěžní části 10. února 2013 se sejde mezinárodní porota a vybere tři laureáty. Veřejnost bude mít možnost hlasovat po internetu o „ceně veřejnosti."

Cílem je probudit kreativitu a objevit talenty. V tomto novém ročníku půjde více než kdy jindy o odvážné nápady v duchu „Kreativní technologie" Citroënu. Zájemci najdou podrobnosti na citroencreativeawards.com.

 

Právě se děje

Další zprávy