Citroën DS 3 - Styl je na prvním místě

Radek Pecák Radek Pecák
28. 4. 2010 16:27
Auto dostalo do vínku především osobitost
Detaily na karosérii, jako je například žraločí ploutev na boku, spoluvytváří působivý dojem
Detaily na karosérii, jako je například žraločí ploutev na boku, spoluvytváří působivý dojem | Foto: Citroën

Celkem 38 barevných kombinací střechy a barvy karosérie nabízí katalog prvního modelu nové výrobní řady automobilky Citröen. DS3, který od května přichází na český trh za cenu od 365 tisíc korun, je jejím prvním příslušníkem. Následovat bude  DS 4 i DS 5. To, že jde opravdu o svébytnou modelovou řadu, dokládá například speciální logo umístěné na volantu.  

Vybíráním barvy karosérie a střechy však přemýšlení nad konečným vzhledem vozu budoucím kupcům nekončí. Ještě je třeba zvolit barvu na středech kol, dále také barvy sedaček, plastu na palubní desce, vzhled hlavice řadící páky a ještě popřemýšlet, zda by se také nehodila některá ze čtyř samolepících fólií na střechu.

U tohoto necelé čtyři metry dlouhého vozu nabízí Citroën tři stupně výbavy. Mají francouzsky poetické názvy:  Chic, So Chic a Sport Chic. Ve všech zemích Evropy, kde bude vůz na trhu, obsahují stejné náležitosti.

K dispozici pět motorů

Nejdražší verzí bude DS 3 s benzinovým turbomotorem 1,6 a výkonem 155 koní ve výbavě Sport Chic. Ceníková cena je 475 000 Kč. S tímto motorem se vůz dostane na stokilometrovou rychlost za 7,3s a na německé dálnici je vůz možné rozjet až na rychlost 214 km/hod.

V nabídce jsou ještě další dva benzinové a dva dieselové motory.

Už v základní výbavě je prakticky vše podstatné, včetně například šesti airbagů a rádia. Druhý stupeň výbavy pak navíc obsahuje například LED světla pro denní svícení, litá kola, dvoubarevnou karosérii a  zmiňovanou klimatizaci. Kupci auta s nejvyšší výbavou pak získají v ceně mimo jiné automatickou klimatizaci a sportovní sedačky.

 

Právě se děje

Další zprávy