Citroën C5 se vrací do Evropy. Jako kompaktní SUV bude největší ve třídě, zatopí Karoqu a spol.

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 5. 2018 10:54
Sedan a kombi s označením C5 francouzský Citroën stáhl z Evropy v minulém roce. Spolu s modelem střední třídy skončilo i kultovní hydropneumatické odpružení, které nahradily tlumiče s hydraulickými dorazy. Také C5 se na starém kontinentu (třeba v Číně sedan v modernizované podobě stále vzniká) dočká nástupce. Příznivce starých pořádků ale nepotěší - z C5 je SUV s přídomkem Aircross. Stejné auto přitom známe už více než rok. Hádáte správně, z Číny.
Foto: Citroën

Sedm laků, čtyři typy kol

Citroën uvádí, že C5 Aircross nabídne až ve 30 kombinacích exteriéru. Na výběr je sedm laků, které lze volitelně zkombinovat s černou střechou, a čtyři typy litých kol. Jedna mají rozměr 17, jedna 18 a dva designy 19 palců.

Foto: Citroën

Barevné balíčky

Zvolit lze i jeden ze tří barevných balíčků Color Pack. Ty se nabízí v červené, bílé nebo stříbrné a ovlivňují provedení prvků Airbump, spodní části předního nárazníku a střešních ližin. Automobilka uvádí, že vytváří kontrast s odstínem karoserie.

Foto: Citroën

Pět stylů interiéru

V celkem pěti provedeních nabízí Citroën interiér vozu. Ve standardním provedení sází C5 Aircross na látkové čalounění a šedou barvu. Styl Wild Grey kombinuje šedé látkové čalounění s černými látkovými prvky a oranžovým pásem v horní části opěradel. Středová konzole je šedá.

Foto: Citroën

Pět stylů interiéru

Styl Metropolitan se nabízí ve dvou provedeních - Grey a Beige. Oba kombinují čalounění látkou a kůží, Beige je světlejší s tmavě šedým pásem v horní části sedadel, Grey je tmavší se světle šedým pásem v horní části sedadel. Středová konzole je u obou provedení šedá. Nejluxusnější provedení Hype Brown má čalounění hnědou kůží Nappa a světle šedý pás v horní části z alcantary. Také středová konzole a přístrojová deska mají hnědou barvu, volant kombinuje černou a hnědou kůži.

 

Právě se děje

Další zprávy