Citroën C4 Cactus se nově postaví Rapidu Spaceback a Golfu. I s unikátním odpružením v základu

Citroën změnil identitu C4 Cactus, z SUV udělal kompaktní hatchback.
Z Citroënu C4 Cactus je kompaktní hatchback, čemuž se musel přizpůsobit vnější vzhled. Ten nyní více připomíná menší C3 a vymezuje se SUV C3 Aircross i chystané C5 Aircross. Vidět je to v přední části, kam se nastěhovala nová maska chladiče spolu s více protaženým dvojitým šípem, na nějž navazují LED pro denní svícení.
Co zachováno zůstalo, to jsou dvojitá přední světla. Horní LEDky pro denní svícení doplňují hlavní světlomety orámované lesklou černou barvou. Úplně dole v nárazníku jsou pak umístěny směrovky.
Totální proměnou prošla zadní světla. Ta jsou také z diod a disponují 3D efektem. Jejich tvar je nyní orientovaný na šířku, chybí kolem nich také plastové ochranné prvky. Za povšimnutí stojí též označení modelu, které je už pouze C4.
Takto vypadá nová zadní část. Měnil se například také nárazník, který již není tak robustní.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 10. 2017 7:13
Citroën po třech letech mění strategii u malého SUV C4 Cactus. S příchodem C3 Aircross a koncem životního cyklu klasické C4 se z Cactusu stal kompaktní hatchback. Několik prvků od předchůdce si ponechal, vzduchové kapsle Airbump ale již nejsou tak výrazné. Zároveň se nově situovaný vůz stává prvním Citroënem v Evropě, který dostane odpružení s tlumiči s hydraulickými dorazy. Legendární podvozek Hydractive to sice není, i tak by to ale C4 Cactus mělo stačit na titul nejpohodlnějšího vozu své třídy. Jak působí změna z SUV na hatchback naživo jsme zjišťovali při premiéře v Paříži.

Pro přehled aktuálně nabízených modelů Citroën v Česku klikněte sem.

 

Právě se děje

Další zprávy