Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross - 455 000 Kč

Loňská novinka se cenami drží pořád v rovině nejlevnějších SUV na trhu, Toyota Yaris Cross s rozvorem náprav o délce 2560 mm a kufrem o objemu 397 litrů přijde na nejméně 455 tisíc korun. Doprodávané vozy loňského modelového roku to umí ještě o 20 tisíc korun levněji. Pod kapotou vozu je benzinová patnáctistovka o výkonu 92 kW v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou a pohonem přední nápravy.

Výbava je pak docela bohatá, obsahuje třeba nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, pomocníka pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, přední středový airbag, manuální klimatizaci, rádio se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, elektrické ovládání oken vpředu nebo dálkové centrální zamykání.

 

Právě se děje

Další zprávy