Čínské MG míchá pořadím nejlevnějších SUV: Přehled deseti nejdostupnějších modelů

Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 7. 2022 6:02
Do Česka na přelomu června a července vtrhla čínská automobilka MG a začala přepisovat tabulky nejlevnějších SUV. S malým modelem ZS totiž vsadila na atraktivní cenovou politiku a za dobře vybavený model si účtuje necelých 425 tisíc korun. Tím tak auto rázně vstoupilo mezi matadory jako Dacia Duster nebo Hyundai Bayon. Jaká jsou momentálně nejlevnější SUV v Česku, najdete v galerii.
Foto: SsangYong

SsangYong Tivoli Grand - 444 900 Kč

Největší kufr o objemu 720 litrů, i když počítáno i s prostorem pod dvojitou podlahou, to je SsangYong Tivoli Grand, prodloužená verze modelu Tivoli, která se v přehledu ještě objeví. Po sklopení sedadel má pak "jezevčík" 1440 litrů pro zavazadla. Obě verze modelu Tivoli sdílejí rozvor o délce 2600 mm, veškeré extra milimetry tak u verze Grand šly do zadní části, a tedy i do zavazadlového prostoru. Pod kapotou má vůz za 444 900 korun přeplňovanou benzinovou patnáctistovku o výkonu 120 kW, která je spojená s manuální šestistupňovou převodovkou. Ta posílá sílu na přední kola.

Výbava je i v základu docela bohatá: obsahuje nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, tempomat, manuální klimatizaci, rádio s osmipalcovou dotykovou obrazovkou, elektrická okna vpředu i vzadu a dálkové centrální zamykání.

 

Právě se děje

Další zprávy