Čínská auta už nejsou jen kopie. Některá by mohla konkurovat Škodě i modelům Hyundai

Jednou z nadějných čínských značek, která by chtěla proniknout do Evropy, je Nio.
Čína je lačná po SUV a domácí automobilky tato auta nabízejí ve velkém. Existují dokonce značky, které ani jiné auto v nabídce nemají. Například modely Haval patří mezi nejpopulárnější SUV v zemi. Nabídka verzí je široká a čítá vozy všech velikostí. Tento si říká H6 Sport a řadí se do střední třídy.
Haval patří značce Great Wall, která má v nabídce i dalšího výrobce pouze vozů kategorie SUV. Jmenuje se WEY a někteří si na tato auta vzpomenou z frankfurtského autosalonu v roce 2017. Model VV6, který je na snímku, rovněž patří do střední třídy.
Elektrický pickup nemusí být nutně jen od Tesly. V Šanghaji ukázalo podobné auto několik výrobců, například model automobilky Great Wall má mít dojezd až 500 km. Mimochodem právě s Great Wallem bude BMW stavět v Číně od roku 2021 elektrická Mini.
Číňané rovněž sází na slavná designová jména. Kompaktní SUV Soueast DX3 tak navrhl Pininfarina. Za značkou samotnou pak částečně stojí Mitsubishi.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
22. 4. 2019 6:37
Pryč jsou doby, kdy se čínským automobilům téměř každý vysmíval, jejich design byl jen kopií úspěšných cizích modelů a po otevření kabiny se linul nepříjemný zápach plastů a lepidla. Mezi nepřeberným množstvím čínských značek, kterých každým rokem přibývá, sice stále najdete i bezostyšné plagiáty, jejich počet se ale výrazně zmenšil. Naopak každým rokem větší je počet modelů, které lze směle označit za konkurenceschopné. Podívejte se do galerie, co nyní nabízejí čínské automobilky.
 

Právě se děje

Další zprávy