Chystáte se prodat své ojeté auto? Poradíme, jak ho dobře připravit a získat za něj co nejlepší cenu

Eva Srpová Eva Srpová
24. 8. 2017 6:48
Jak připravit ojeté auto před prodejem, abyste si mohli dovolit za něj žádat dobrou cenu? Vedle základních pravidel, jako je pečlivé umytí, totiž záleží i na dalších faktorech.

Abyste mohli žádat za své ojeté auto lepší cenu, vyžaduje to trochu přípravy. Péče se pak vyplatí. Podívejte se do galerie na pět tipů, které vám pomohou.

Foto: Jiří Kaloč

Generální úklid

Do některých věcí se investovat nevyplatí, například do nových gumiček ve stěračích nebo plynových vzpěr víka kufru. Ale rozhodně by se nemělo šetřit při úklidu vozu.

Je naprosto zásadní ho dokonale umýt zvenčí a také použít kvalitní vosk nebo leštidlo. Díky němu se rozleští drobné vady nebo škrábance na laku a vůz vypadá hned atraktivněji. Také interiér je potřeba co nejlépe vyluxovat a pečlivě omýt všechny povrchy. Rozhodně vypulírujte volant, řadicí páku, madla dveří.  Vyplatí se i vyčistit motorový prostor, to na kupce také udělá dobrý dojem.

Autotým radí také zbavit interiér všech příliš osobních předmětů, jako jsou nálepky nebo přívěšky a také příliš výrazné potahy.

 

Právě se děje

Další zprávy