Chystáte se prodat své ojeté auto? Poradíme, jak ho dobře připravit a získat za něj co nejlepší cenu

Eva Srpová Eva Srpová
24. 8. 2017 6:48
Jak připravit ojeté auto před prodejem, abyste si mohli dovolit za něj žádat dobrou cenu? Vedle základních pravidel, jako je pečlivé umytí, totiž záleží i na dalších faktorech.

Abyste mohli žádat za své ojeté auto lepší cenu, vyžaduje to trochu přípravy. Péče se pak vyplatí. Podívejte se do galerie na pět tipů, které vám pomohou.

AAA Auto autobazar
AAA Auto autobazar | Foto: Jiří Koťátko

Inzerát

Neméně zásadní je samozřejmě to, kde se rozhodnete auto nabízet a jakou formou. Abyste měli představu, za kolik ho nabídnout, projděte si několik internetových stránek s inzercí ojetin, porovnejte vozy stejného stáří a podobného stavu tomu vašemu.

Zeptejte se také v autobazaru, za kolik peněz by byli ochotni váš vůz odkoupit. Cena bývá nižší, ale zase odpadají další starosti s inzercí a papírováním. Pokud byste si z autobazaru chtěli pořídit ojetinu na protiúčet, může se to vyplatit.

Pokud se rozhodnete pro inzerát, vzpomeňte si na radu, že je nejlepší se vcítit do role toho druhého. Jaký inzerát vás v roli kupce zaujme? Pravděpodobně ten, který nezapadne v moři ostatních. Ze kterého je cítit, že bylo o auto pečováno. Vyzdvihněte proto jeho kvality. Nezamlčujte závady nebo drobné vady. Pokud má vůz pečlivě vedenou historii, rozhodně to nezapomeňte uvést. Má-li ještě dlouho do další kontroly na STK, také to zařaďte mezi cenné plusy.

 

Právě se děje

Další zprávy