České děti znají nejlépe dopravní předpisy

Tomáš Rybecký
3. 10. 2012 9:57
Děti z české základní školy vyhrály mezinárodní dopravní soutěž
Foto: Aktuálně.cz

Mezinárodní automobilová federace FIA pořádala letos již 21. ročník mezinárodní dopravní soutěže. Tu vyhrál tým ze ZŠ Častolovice u Hradce Králové spolupracující s ÚAMK.

Čtyřčlenné družstvo dětí do 12 let z častolovické školy - finalisté české soutěže konané s garancí ministerstva dopravy - mělo těžké soupeře. Celkem se totiž do polského města Bochnia sjeli soutěžící z dvaceti evropských zemí.

Děti musely prokázat svoje znalosti jak v teoretické části, kterou bychom přirovnali ke složením testů v autoškole, tak prakticky. Praktickou částí je vždy jízda zručnosti na kole na dopravním hřišti.

V obou disciplínách jednoznačně zvítězilo družstvo z ČR. Na druhém místě se se shodným počtem bodů umístila dvě družstva - ruské a srbské. Na bronzový stupínek se rovněž postavili zástupci dvou zemí - Lotyšska a Bulharska.

Český tým je historicky nejúspěšnějším. Získal již třetí zlato a na svém kontě má i dvě stříbrná a dvě bronzová místa. V jedenadvacetileté historii této soutěže si nikdo tak dobře nevedl.

 

Právě se děje

Další zprávy