Známe České auto 2014. O vítězi rozhodlo 46 tisíc lidí

Radek Pecák Radek Pecák
5. 6. 2014 13:05
Vůz Škoda Rapid Spaceback zvítězil ve druhém ročníku ankety České auto 2014. V oficiální novinářské anketě Auto roku v České republice vyhrála Mazda 6.
Škoda Rapid Spaceback.
Škoda Rapid Spaceback. | Foto: Škoda Auto

Praha - Vůz Škoda Rapid Spaceback zvítězil ve druhém ročníku ankety České auto 2014. Do hlasování se podle organizátorů zapojilo 46 tisíc lidí.

Právě zapojením veřejnosti se anketa České auto liší od soutěže Auto roku ČR, o jejímž vítězi rozhodují pouze hlasy odborných motoristických novinářů.

Do ankety České auto mohou být - na rozdíl od novinářského Auta roku - nominovány i vozy, které jsou jen variantami základního modelu. To je i případ vítězného vozu Rapid Spaceback. Ten je sice novinkou na trhu, ale Škoda již dříve začala vyrábět technicky shodný Rapid, ovšem s karosérií liftback.

Na dalších místech skončily automobily Volkswagen Golf Variant a BMW X5. Také vloni vyhrál zástupce značky Škoda - model Octavia.

Do soutěže bylo nominováno 45 vozů, které přišly na český trh od loňského dubna do konce letošního května.

V doplňkové kategorii Auto snů zvítězilo Porsche 911 Turbo. Sekci Auto pro partnera/partnerku vyhrál Volkswagen Beetle Cabrio. V kategorii Auto šetrné k přírodě získal první místo elektromobil BMW i3.

Pro novináře je jedničkou Mazda

Anketu České auto (s podtitulem Auto, které bych si koupil) pořádá agentura, která se dříve podílela na pořádání oficiální tuzemské ankety Auto roku.

Autem roku 2014 vyhlásili motorističtí novináři Mazdu 6. Druhé místo patří domácí Škodě Octavia, třetí skončil Mercedes Benz třídy S.

 

Právě se děje

Další zprávy