Ruská auta bez řidiče i létající vozidla Hyundai. Automobilové novinky na CES 2020

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 1. 2020 6:02
Veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas už dávno není jen o mobilech, televizích a počítačích. Akce každoročně láká i výrobce automobilů, kteří tam ukazují nové technologie i celé modely. A jinak tomu nebylo ani letos. V následující galerii si prohlédněte to nejzajímavější, čím se nejen výrobci automobilů v americkém městě hazardu prezentovali.
Foto: Honda

Honda Augmented Driving Concept

Honda na CES odhalila několik technologických řešení a přivezla také koncepční automobil. Jmenuje se Augmented Driving a má podobu otevřeného čtyřmístného automobilu s designem podobným produkčnímu elektrickému hatchbacku Honda e nebo konceptu kupé Honda Sports EV. O design nicméně v případě tohoto konceptu ani moc nejde. Jde především o technologie, kterými koncept disponuje.

Technika totiž umí přepínat mezi plně autonomním a částečně autonomním řízením. To znamená, že v kabině je i volant tak, aby vůz mohl ovládat řidič. Senzory sledují řidiče a automaticky upravují systém řízení - mezi plně a částečně autonomním řízením má Honda celkem osm režimů. Volant jako takový slouží i ke startování (stačí na něj dvakrát poklepat), zrychlování (stačí zmáčknout volant) a zpomalování (je potřeba naopak volant vysunout).

 

Právě se děje

Další zprávy