Ruská auta bez řidiče i létající vozidla Hyundai. Automobilové novinky na CES 2020

Jan Matoušek Jan Matoušek
10. 1. 2020 6:02
Veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas už dávno není jen o mobilech, televizích a počítačích. Akce každoročně láká i výrobce automobilů, kteří tam ukazují nové technologie i celé modely. A jinak tomu nebylo ani letos. V následující galerii si prohlédněte to nejzajímavější, čím se nejen výrobci automobilů v americkém městě hazardu prezentovali.

Audi, které se učí

Audi vedle již známého konceptu AI:ME předvedlo koncept Audi Intelligence Experience. Zjednodušeně řečeno by se dal označit za auto, které se učí. Učí se preferovaná nastavení svého uživatele - například polohu sedadel, nastavení multimediálního systému, klimatizace nebo parfémování kabiny. Až si auto preference zapamatuje, bude jim podle výrobce vycházet automaticky vstříc. Na přání navíc bude mít i přehled o zdravotním stavu řidiče. Už dnes si přitom navigace MMI pamatuje preferované cíle a umí podle data, času či dopravy navrhnout optimální cestu k nim.

Druhou inovací Audi je head up displej s prostorovým zobrazováním smíšené reality, který vznikl ve spolupráci se Samsungem. Za tímto označením se ukrývá například šipka navigace ukazující přesně do ulice, ve které se nachází cíl cesty (promítat lze takto ale i jiné informace). 

 

Právě se děje

Další zprávy