Deset tipů na cenově výhodná nová auta. U prostorných MPV ušetříte klidně statisíce

Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 3. 2019 6:04
Nejrůznějším žebříčkům nejlevnějších aut často dominují modely rumunské Dacie. Ty jsou poměrem cena/výkon nedostižné prakticky v každém segmentu, kde se objeví. Cenově zajímavých automobilů na trhu je však daleko více. Na některé modely, které jsou poměrem ceny a výbavy pro zákazníka zajímavé, jsme se podívali v následující galerii. Nejde o celkový výčet, spíše o přehled aktuálně zajímavých nabídek, které lze najít v cenících jednotlivých modelů.

Přehled kompaktních automobilů v Česku do 350 tisíc korun najdete pod tímto odkazem.

Foto: Opel

Opel Zafira Smile - 504 990 Kč

Rozměry (d/š/v): 4666/1884/1660 mm
Rozvor: 2760 mm
Kufr: 650/1860 l
Benzinový motor: 1.6 Turbo (100 kW)
Naftový motor: 1.6 CDTI (100 kW)
Cena od: 504 990 Kč

Jak jsme konstatovali již u Fordu, svět klasických MPV se začíná pomalu uzavírat. Automobilky ve velkém přechází do segmentu SUV a velkoprostorové vozy suplují v nabídce už jen osobní verze dodávek. To bude brzy případ i Opelu Zafira. Jméno, které v 90. letech patřilo k pionýrům mezi kompaktními MPV a udivovalo variabilitou, bude patřit osobní verzi Opelu Vivaro. Navíc nejde o nic jiného než Citroën SpaceTourer/Peugeot Traveller/Toyota ProAce Verso s jinou maskou a jménem.

Na druhou stranu to otevírá cestu k zajímavým nabídkám na stávající provedení. To není nejmladší, vždyť vůz se základem v minulé Astře se ukázal už v roce 2011. Přesto má z hlediska prostoru svým zájemcům stále co nabídnout. Akční provedení Smile je navíc zajímavé i cenově. S benzinovou přeplňovanou šestnáctistovkou stojí 504 990 korun. V nabídce je i turbodiesel, který je o 45 tisíc korun dražší. Opel rovněž zmiňuje fakt, že při výkupu starého vozu lze dostat další slevu až 20 tisíc korun.

Ve výbavě má navíc auto třeba rádio se sedmipalcovým displejem, navigaci, tempomat, manuální klimatizaci, parkovací senzory vpředu i vzadu, kožený volant nebo 17palcová litá kola. Cenový rozdíl vynikne i při porovnání s kompaktním SUV Grandland X - ten stojí v základní variantě 508 990 korun, pod kapotou má přitom přeplňovaný tříválec. Pravda, s výkonem 96 kW, což je blízko 100kW Zafiře. Přesto není SUV tolik variabilní a ani výbavou na MPV nestačí. Na druhou stranu boduje modernější technikou koncernu PSA, kam Opel spadá.

Akční výbavu Smile nabízí Opel rovněž u dalších modelů. Test Zafiry najdete tady.

 

Právě se děje

Další zprávy