Cenová válka mezi prodejci dodávek: Zapojil se i VW

Radek Pecák Radek Pecák
7. 9. 2011 13:31
Volkswagen zlevnil čtyři ze svých pěti užitkových modelů
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter | Foto: VW

Praha - Cenová válka mezi prodejci automobilů se přesunula i do sféry užitkových vozů.

Volkswagen oznámil, že až do konce roku nabídne zájemcům o koupi některého ze čtyř užitkových modelů (VW Caddy, Transporter, Multivat a Crafter) slevy ve výši až 150 000 Kč. Další slevu získají ti, kteří se rozhodnou o financování koupě prostřednictvím společnosti Škofin.

"Užitkové vozy s logem Volkswagen jsou nyní na českém trhu v historii naší značky nejdostupnější," uvedl vedoucí divize VW Užitkové vozy společnosti Import Volkswagen Group (IVG) Jan Procházka. Z celé palety svých vozů Volkswagen nezlevnil pouze terénní pickup Amarok. "Jedná se o nový model, je celosvětově vyprodán, a i kdybychom chtěli navýšit přidělenou kvótu pro Českou republiku, tak to není možné," vysvětlil Procházka tento krok.  

Stotisícové slevy získáte i u Citroënu a Fordu

Svá užitková auta zlevňují i ostatní velcí hráči na tomto trhu, tedy Citroën a Ford. Konkrétně Ford již od července prodává bestseller Transit v akci od 320 000 korun.

Originální ceníková cena přitom byla o 120 tisíc korun vyšší. Také sleva u Citroënu Jumper je velmi vysoká. Může dosáhnout až několika set tisíc Kč. Akční cena vozu je nyní 349 900 Kč bez DPH.

Ceny užitkových vozů letos v průměru klesají v celé Evropě. "Ne všude však stejně, záleží na konkrétní situaci v regionu, zda se tam neodehrává nějaká místní krize a podobně," vysvětlil generální ředitel IVG Rudolf Javurek. Podle něho nyní Česko patří v Evropě ke zhruba třetině zemí, kde jsou slevy nejvyšší.

Statistiky Svazu dovozců automobilů uvádějí, že letos stoupl prodej lehkých užitkových vozů na českém trhu od ledna do srpna o osm procent. Všichni prodejci dohromady prodali 8032 vozidel. Nejprodávanější byly značky Ford, Citroen a Fiat.

 

Právě se děje

Další zprávy