Carbon Motors vyvinul policení monstrum

Tomáš Rybecký
20. 12. 2012 23:19
Univerzální ruka výkonné moci jako z budoucnosti - Carbon Motors TX7
Foto: Carbon Motors

Americká automobilka Carbon Motors oficiálně představila Carbon TX7, univerzální vozidlo pro všechny bezpečnostní složky. Výroba vozu začne na konci roku 2013.

TX7 není prvním policejním vozem firmy Carbon Motors. Už v roce 2007 představila stíhací vůz E7 pro strážní a pátrací jednotky. Obdržela na něj už přes 24 tisíc objednávek od 638 různých bezpečnostních agentur. Se speciální slevou chce Carbon Motors sériové výroby dosáhnout s novým robustním vozem.

Téměř sedm metrů dlouhý TX7 pohání turbodiesel V8 s výkonem přes 300 koní a točivým momentem 813 N.m. Ten na všechna čtyři kola přenáší šestistupňová automatická převodovka. V plánu je i nabídka motoru na CNG. TX7 uveze až 10 osob, které chrání pancíř NIJ Level III-A a infračervené i termální senzory i senzory, odhalující použití zbraní hromadného ničení jako jsou chemické či biologické plyny nebo radiaci. Interiér je libovolně přestavitelný a nabízí velkou univerzalitu. TX7 tak může sloužit jako stanoviště předsunutého velení, sledovací vůz, převoz vězňů, nebo doprava pro strážce pořádku.

 

Právě se děje

Další zprávy