Bugatti Veyron má ještě posílit. Prý až na 1500 koní

Radek Pecák Radek Pecák
25. 6. 2013 6:32
Maximální rychlost se má zvýšit až na zhruba 450 kilometrů v hodině
Bugatti přidá koně do motoru a ubere na hmotnosti
Bugatti přidá koně do motoru a ubere na hmotnosti | Foto: bugatti

Značka Bugatti chce, podle zdroje britského časopisu Autocar, utnout diskuse o tom, zda je její výrobek nejrychlejším vozem na světě či nikoli.

Na počátku příštího roku má podle informací listu představit dosud nejrychlejší verzi  modelu Veyron.  Zatím tento primát držel Veyron Super Sport. Ten se v limitované sérií 30 kusů dělal od roku 2010. Výkon tohoto automobilu je 1200 koní.

Už jeho jízdní výkony jsou impozantní: Na stokilometrovou rychlost zrychlí za 2,5 sekundy, na dvoustovku za 6,7 a rychlosti 300 km/hod dosáhne po 14,6 sekundách.

Zvětší se poměr karbonových dílů
Zvětší se poměr karbonových dílů | Foto: Bugattti

Nový Super Veyron má mít výkon až 1500 koní a jeho maximální rychlost by se mohla z 431 km/hod v případě Veyronu Super Sport posunout až 450 kilometrů v hodině.

 

Konstruktéři toho mají dosáhnout zvětšením turbodmychadel u osmilitrového šestnáctiválce a současně hodlají výrazně snížit hmotnost vozu. Hovoří se až o dvou stech kilogramů díky většímu využití kompozitových dílů.

Autorem tvarů supersportu Bugatti Veyron je současný šéfdesignér Škoda Auto Jozef Kabaň.

Hranice výkonu se má posunout až na 1500 koní
Hranice výkonu se má posunout až na 1500 koní | Foto: Bugatti

Automobil se poprvé představil v roce 2005 ve Vídni. Dosud bylo vyrobeno 300 kusů kupé se základním výkonem 1001 koňských sil, dále série 150 kusů otevřených vozů a a třicet zmíněných Veyronů Super Sport.

 

 

Právě se děje

Další zprávy