Bugatti Chiron postavené z Lego kostek se v prosinci ukáže českým fanouškům. Víme kde

Lego Bugatti Chiron zavítá do Prahy, obdivovat ho mohou před Vánoci návštěvníci obchodního centra Chodov.
Foto: Lego
Eva Srpová Eva Srpová
3. 12. 2018 15:01
Bugatti, které postavili v kladenské Lego továrně, měsíce jezdí po světě a představuje se nadšencům do aut i oblíbené dánské stavebnice. Projelo se dokonce na testovacím polygonu s dvorním jezdcem automobilky Bugatti za volantem. Teď se konečně ukáže také v Česku, nejdřív se představí 10. prosince v pražské pobočce Alzy, od poloviny prosince do začátku ledna bude vystavené v obchodním centru Chodov.

Jde o první oficiální představení české veřejnosti, doposud totiž Lego Bugatti cestovalo po světě, nevynechalo například ani říjnový pařížský autosalon, vystavovalo se také v centrále koncernu VW ve Wolfsburgu.

Mezi 10. a 12 prosincem bude stát na showroomu Alza v pražských Holešovicích, od 14. prosince do 2. ledna příštího roku zaparkuje v OC Chodov, a budou ho tedy obdivovat všichni ti, kteří před Vánoci zavítají na nákupy do obchodního domu.

Jde o naprostý unikát, model v měřítku 1:1 je sestavený z milionu kostiček stavebnice Lego Technic a nepoužila se na něj ani kapka lepidla. V Kladně navíc dokázali i to, že Chiron byl funkční.

Na rozdíl od francouzského Chironu ale neměl pod kapotou 1500 koní, které mu dovolí prohánět se rychlostí přes 400 km/h. Ve skutečnosti jich bylo jen pět, a když se rozpohyboval, jel rychlostí nanejvýš 30 km/h. Aktuálně ale Chiron nejezdí, kvůli věčnému stěhování z něj motory vyndali.

Redakce Economie se před časem byla na Bugatti Chiron podívat přímo v továrně. Model v měřítku 1:1 stavěl tým 16 lidí, který na něm strávil několik měsíců. Pracovalo se na něm po rozpočtení 13 438 "člověkohodin" neuvěřitelných 560 dní v kuse.

Videoreportáž zde:

Auto Report: Stvořili něco neskutečného. Tady tvůrci sestrojili Bugatti Chiron z Lega | Video: Aktuálně.cz
 

Právě se děje

Další zprávy