Budoucí škodováci dělají na dalším projektu studentského vozu. Scale uříznou střechu

Škoda Scala s karoserií spider.
Studenti načrtli i interiér.
Podle šéfdesignéra Škody Olivera Stefaniho je i v době počítačů tužka základním nástrojem při tvorbě designu nového modelu.
Studenti se při návrhu řídili i radami zkušených designérů.
A řada přišla i na využití moderní techniky.
Foto: Škoda Auto
Martin Přibyl Martin Přibyl
20. 3. 2020 14:51
Projekty žákovských nebo studentských aut z dílny studentů Středního odborného učiliště Škoda Auto se stávají každoroční tradicí, která jim dává příležitost navrhnout si a vytvořit speciální auto. Tím letošním, sedmým v pořadí, bude otevřená verze kompaktního hatchbacku Scala.

Auto se veřejnosti představí ve finální podobě v červnu, automobilka ale dnes ukázala první náčrty, které účastníci projektu vytvořili ve spolupráci s designovým oddělením mladoboleslavské automobilky, v jehož čele stojí Oliver Stefani.

"Kreslení je i přes širší využití počítačů a simulací stále ještě podstatnou součástí práce automobilového designéra. S každou čárkou se studie stává reálnější. Skica je prvním z mnoha kroků na dlouhé a napínavé cestě za novým vozem," vysvětluje Oliver Stefani, vedoucí oddělení designu.

Z obrázků je jasně patrné, že letos dvacet zúčastněných žáků vytvoří otevřenou variantu modelu Scala. Bude se jednat o dvoumístný a dvoudveřový spider s atraktivními aerodynamickými kryty na místě zadních sedadel. "Dle představy a přání žáků u verze spider ještě více vyniknou emotivní tvary vozu a umocní jeho dynamiku," komentuje návrh mluvčí Škody Martin Preusker.

První žákovské auto vytvořili ve Škodě již v sedmdesátých letech, novodobá tradice byla obnovena v roce 2014 a výtvory studentů si můžete prohlédnout v galerii.

 

Právě se děje

Další zprávy