Bridgstone buduje v Číně nový závod

Adam Fiala
20. 10. 2011 10:24
Bridgestone je sice přední výrobce gumárenských produktů, ale na sílícím čínském trhu chce mít i jiné zastoupení

Už v dubnu 2012 začne japonská firma Bridgestone vyrábět polyuretanovou pěnu pro sedadla do automobilů v Číně. Výrobní závod ve městě Wu-Chan se však teprve začne stavět, společnost o tom nedávno rozhodla. Investice vyčíslil Bridgestone na jedenáct milionů amerických dolarů, ale očekává vysokou návratnost. Čína totiž představuje rostoucí trh s automobily, takže se společnost snaží posílit schopnost zajistit rychlé dodávky svých výrobků.

V Číně už stojí jedna továrna Bridgestonu, a to v provincii Kanton, překvapivě se však věnuje stejnému oboru, nikoliv výrobě pneumatik. Polyuretanová pěna pro sedadla do automobilů se tak na východoasijském trhu stává důležitou komoditou. Vzrůstající čísla prodeje aut dávají najevo, že poptávka se dostaví a o zákazníky nebude nouze. Výrazné zlepšení se předpovídá už ve středním, ale i dlouhodobém horizontu.

Ředitelem firmy se stane Takashi Niimi, zaměstnávat bude od dubna přibližně osmdesát zaměstnanců a počítá se s roční kapacitou výroby ve výši 300 tisíc sad pro automobily. V České republice společnost Bridgestone působí od roku 1994 a dováží pneumatiky pro osobní auta, ale i nákladní vozy, zemědělské nebo stavební stroje.

 

Právě se děje

Další zprávy