Nové BMW řady 3 budí emoce. Designem provokuje a umí se bavit o smyslu života

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 10. 2018 16:30
Čekalo se, že na domácím autosalonu se nejvíce blýsknou Francouzi a ukážou třeba Renault Clio či Peugeot 208, nakonec ale nejvíce všechny překvapilo BMW. To totiž na viditelně skomírající pařížský autosalon přivezlo novou generaci jednoho ze svých nejdůležitějších modelů. Řeč je o sedanu řady 3, který v nové generaci vyrostl, shodil pár kil a už stačil rozdělit automobilovou obec na dva tábory – jedněm se design líbí, druzí mu nemohou přijít na jméno.

Vše o aktuálním BMW řady 3 najdete tady.

Foto: Jan Matoušek

Nejkontroverznější designové prvky nového BMW řady 3. Začínáme u předních světel, do nichž decentně zasahuje nárazník a minimálně naznačuje jejich rozdělení na dvě části. Reflektory vždy svítí diodově, za příplatek i s dálkovými lasery.

Foto: Jan Matoušek

Zvětšující se ledvinky, nešvar aktuálních BMW, který, soudě dle studie iX3, skončí až jejich vzájemným propojením. Nová řada 3 tak dostala zase o něco větší masku chladiče, která se dotýká hlavních světel. Někoho může odradit též široký chromovaný rámeček.

Foto: Jan Matoušek

Když půjdeme k profilu, jednoznačným zklamáním jsou zadní dveře. Ne, že by byl nástupní otvor tak malý, nicméně vizuální protažení zadního okna až do C-sloupků je skutečně pouze vizuální. Lesklý černý plast se navíc ani neotevírá spolu s dveřmi.

Foto: Jan Matoušek

A nakonec zadní světlomety ve tvaru písmene L, které také vystupuje do prostoru. Naproti tomu couvací část reflektorů je jakoby v jedné rovině s karoserií. Působí to zvláštně, nicméně to vzbuzuje možná až zbytečně velké emoce.

 

Právě se děje

Další zprávy