BMW potřetí za sebou ovládlo anketu Motocykl roku

Radek Pecák Radek Pecák
25. 4. 2011 0:01
auto

Patnáctým vítězem tuzemské ankety Motocykl roku je cestovní silniční motocykl BMW K 1600 GTL. 

Anketu vyhlásila na začátku února sekce Moto při Svazu dovozců automobilů. Nominované motocykly byly rozděleny do šesti kategorií a každá byla hodnocena zvlášť. O to se postarala jednak 22členná odborná porota, jednak veřejnost a jejich se sčítaly.

Do ankety bylo zasláno celkem 37 423 hlasů.

Foto: Aktuálně.cz

Vítězem kategorie skútry a mopedy se stala  Honda SW-T600, cože je skútr pro turisty vyhledávající komfort.

Prvenství v kategorii Endura včetně cestovních získalo BMW G 650 GS se  známým jednoválcovým agregátem Rotax.

Kategorii sportovních silničních motocyklů ovládlo Kawasaki Ninja ZX-10R.  Nová Kawasaki je ještě lehčí a ještě rychlejší, navíc je vybavena ještě větším množstvím elektronických pomocníků a vychytávek. Jezdec má k dispozici tři palivové mapy, jež je možné přepínat na řídítkách podle podmínek trati.

Mezi Choppery byl jako vítěz vyhlášen  Harley-Davidson Sportster XL 1200X Forty-Eight.  Zajímavostí u tohoto modelu je klasická nádrž s rovným dnem, jež má být poctou jednomu z prvních poválečných modelů H-D.

Hlasy rozhodly o tom, že v kategorii Naked bikes je nejlepší Aprilia Tuono V4R APRC. Nové Tuono vypadá opravdu velmi ostře. Čtyřválcový motor do V dává výkon 162 koní při 11 000 otáčkách.

A konečně cestovní silniční motocykly a celkový vítěz BMW K 1600 GTL. Komfort zajištuje například vyhřívané sedlo počínaje či kvalitní audiosoustava a adaptivní xenonové světlomety. Pohání ho řadový šestiválec o zdvihovém objemu válců 1649 cm3.

 

Právě se děje

Další zprávy