Bizarní krádež v Olomouci. Zloděj odcizil 68 znaků z disků kol, šel po Mercedesu a VW

ČTK ČTK
29. 3. 2022 14:24
O víkendu se na prostranství před autosalony značek Mercedes-Benz a Volkswagen na okraji Olomouce stala neobvyklá loupež. Zloději kradli znaky z disků kol, která tím zároveň poškodila. Škoda je téměř 300 tisíc korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Eva Srpová

Z 26 aut umístěných na prostranstvích dvou autosalonů na okraji Olomouce ukradli neznámí pachatelé znaky automobilek umístěných na hliníkových discích kol. Odcizením sedmi desítek znaků způsobili škodu za 37 000 korun. Podstatně vyšší škodu však napáchali vrypy na discích, ta přesáhne čtvrt milionu korun, informoval mluvčí policie Libor Hejtman. Pachateli hrozí za krádež a poškození cizí věci až dva roky vězení.

Krádež se odehrála v neděli 27. března v noci, pachatelé se zaměřili na hliníkové disky vozidel zaparkovaných na prostranstvích autorizovaných prodejců v olomoucké městské části Slavonín. "Pachatel odcizil celkem 68 znaků dvou známých automobilek. V umístění znaků vytvořil vrypy na 23 discích, které při tom poškodil," uvedl policejní mluvčí.

Podle informací pachatelé z kol odcizili znaky automobilek Mercedes-Benz a Volkswagen. "Organizace vyčíslily škodu odcizených znaků na necelých 37 000 korun a škodu poškozených kol na 262 000 korun," doplnil policejní mluvčí.

Ve Slavoníně vyšetřovali kriminalisté případ rozsáhlého poškození aut také v říjnu 2012. Tehdy neznámý pachatel poškodil v jednom z tamních autobazarů v ulici Horní Lán čtyři desítky zaparkovaných vozidel. Neznámým předmětem vryl do jejich laku hluboké rýhy. Škodu policisté vyčíslili na 1,2 milionu korun. Policisté případ vyšetřovali pro podezření z poškození cizí věci.

 

Právě se děje

Další zprávy