Benzin za 40 korun? Hledáme nejdražší pumpy v Česku

Radek Pecák Radek Pecák
4. 4. 2012 15:14
Nejvyšší cenu chtějí čerpací stanice velkých řetězců poblíž hlavních dopravních tahů
Foto: Radek Pecák

Praha - Platit přes 39 korun za litr Naturalu 95 už není žádnou výjimkou, zjistil online deník Aktuálně.cz. Například Benzina stojící na nájezdu na silnici R10 ve směru na Mladou Boleslav nabízela ve středu dopoledne toto nejprodávanější palivo pro zážehové motory za 39,40 koruny.

Tempo zdražování benzinu v posledních dnech opět zrychlilo. Například čerpací stanice stojící u stejné komunikace v Mladé Boleslavi zdražila z úterka na středu o 50 haléřů na 39,20 koruny.

Ceny na pražské Jižní spojce, kde je obvykle i jindy tankování velmi drahé, se nyní pohybují kolem hranice 39 korun. Některé pumpy ještě nabízely standardní benzin za 38,90, jiné již za 39,20.

Na venkově lze ušetřit 150 Kč za nádrž

Zmiňované ceny se vesměs týkají čerpacích stanic nejvýznamnějších řetězců Benzina, Shell, Agip a ÖMV stojících u rychlostních silnic a dálnic. Na silnicích nižších tříd, a zejména u prodejců méně zvučných jmen, lze stále ještě koupit benzín Natural 95 za méně než 36 korun za litr.

Pokud tedy hodláte tankovat plnou nádrž, můžete při čerpání na venkově ve srovnání s pumpami na dálnicích ušetřit 150 korun i více.

V uplynulém týdnu stál benzin podle statistik společnosti CCS v ČR v průměru 37,23 koruny, což bylo mezitýdenní zdražení o čtyři haléře.

Nejdráže tradičně motoristé tankovali v Jihomoravském kraji (37,83 Kč) a v Praze (37,52 Kč). Naopak nejlevněji vyšel litr Naturalu 95 (36,73 Kč) v Jihočeském a Ústeckém kraji.

Ceny pohonných hmot v tomto týdnu hodláme sledovat i nadále. Pokud narazíte na čerpací stanici, kde již cena Naturalu 95 přesáhla hranici 40 korun za litr, pošlete nám prosím na [email protected] její fotografii

 

Právě se děje

Další zprávy