Obytňák jako nový Zemák? Andrej Babiš kupuje obytný vůz, chce v něm mluvit s lidmi

Eva Srpová Eva Srpová
27. 12. 2021 12:10
Bývalý premiér Andrej Babiš se ve videu pochlubil koupí luxusního obytného auta. I když zatím nepotvrdil, že by se chtěl účastnit příštích prezidentských voleb, ve videu připouští, že bude v obytném voze od února příštího roku jezdit za lidmi a mluvit s nimi.
Bývalý premiér Andrej Babiš představil svůj nový obytný vůz | Video: Youtube/ANO

Ze Zemáku se kdysi stal symbol výhry ČSSD. Autobus Karosa přestavěný pro účely kontaktní volební kampaně v roce 1996 je spojen především s osobou Miloše Zemana. V Zemáku, kde nechyběla kuchyňka, sociální zařízení, fax, počítač, Zeman jezdil za lidmi a sbíral hlasy.

Paralelou může být i čerstvý krok bývalého premiéra Andreje Babiše. Ten sice stále ještě nepotvrdil, jestli půjde do příštích prezidentských voleb v roce 2023, zveřejnil však video, ve kterém se přiznává ke koupi luxusního obytného vozu, ve kterém dle svých slov chce už od února příštího roku cestovat po Česku, jezdit za lidmi a povídat si s nimi. Obytný vůz by tedy mohl posloužit jako dopravní prostředek v případné prezidentské kampani.

 "Vždycky jsem chtěl mít obytňák a spát v něm. Vracím se tak do roku 2013, kdy jsem hlavně jezdil za lidmi," říká ve videu. V roce 2013 úspěšně kandidoval se stranou ANO ve sněmovních volbách.

"Tady v obytňáku vzadu si můžu s lidmi povídat, další lidi na mě mohou vpředu počkat, sedadla jsou pohodlná, moc se mi to líbí," ukazuje ve videu vnitřní prostory vozu. Od doby covidu-19 je podle něj tento způsob cestování velkým hitem.

Popisuje i vybavení luxusního obytného auta postaveného na podvozku Fiatu Ducato. Má až šest lůžek, šatnu, lednici, kuchyňku a sociální zařízení. Babiš se chlubí, že může vůz řídit, připouští ale, že s autem s délkou 7,5 metru nebude tak snadné manévrovat a prý si to bude možná muset nejprve cvičit na některém z polygonů.  

 

Právě se děje

Další zprávy