Poslední normální autosalon. Podívejte se na největší letošní výstavu aut v Šanghaji

Wuling představil jednu z nejpozoruhodnějších novinek - miniaturní elektromobil Hongguang Mini EV bez střechy.
Volkswagen pojal letošní šanghajský autosalon opět ve velkém stylu a představil hned tři světové premiéry modelů, které v Evropě zřejmě nikdy nepotkáme. Není překvapivé, že všechny spadají do segmentu SUV. Největší novinkou je pro Čínu postavené šesti- nebo sedmimístné SUV ID.6 na platformě MEB, které má rozvor náprav o délce 2965 mm.
Ford Evos je novinkou modrého oválu ve střední třídě, která ale podle zástupců značky není nástupcem Mondea. Má se jednat o auto specificky určené pro čínské zákazníky, které také z velké části v Číně vzniklo. Kříženec hatchbacku, kombi a SUV pak uvnitř dostal 12,3palcový displej místo budíků a obrovskou 27palcovou 4K obrazovku multimediálního systému. Otázka pohonu zatím zůstává otevřená, určitý stupeň elektrifikace je ale téměř jistotou.
Ještě více se ale odvázala další automobilka z portfolia skupiny SAIC. MG, někdejší ikonický britský výrobce, představil koncept dvoumístného roadsteru Cyberster. Velmi výraznému designu, který vznikl ve Velké Británii, přitom sekunduje i použitá technika. Elektrické pohonné ústrojí dovoluje zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než tři vteřiny, zároveň ale dokáže roadster ujet 800 km na jedno nabití.
Další značkou z portfolia Great Wallu je Haval, který vyrábí výhradně SUV. A v Šanghaji rozhodně nenudí. Jednou z hlavních novinek se stal koncept X Dog, který by měl být dostupným terénním automobilem zaměřeným hlavně na mladší klientelu. Koncept dostal výraznou barvu, hranaté tvary karoserie nebo kliky zadních dveří umístěné ve sloupcích.
Foto: Wuling
Jan Matoušek Jan Matoušek
23. 4. 2021 12:47
Bude to už více než rok, co koronavirová pandemie ochromila celou řadu akcí včetně autosalonů. Nová auta se tak začala ukazovat hlavně virtuálně. Jednou z mála výjimek se stala Čína, která už loni na podzim uspořádala výstavu v Pekingu. Tento týden pak otevřel brány asi největší autosalon světa v Šanghaji. Podívejte se, jak to na tamním výstavišti vypadá a jaké zajímavé novinky se tam představily.
 

Právě se děje

Další zprávy