Fotky z autosalonu v Detroitu: Hybridní volkswagen do terénu i porsche s turbem

Nejdůležitější autosalon v USA je plný novinek i proslovů šéfů automobilek.
Další generace Audi A4 allroad quattro se opět vydá na nezpevněné cesty. Pomůže jí v tom ochrana do terénu, pohon všech kol a sada benzinových a naftových motorů.
Chrysler se vrací ke kořenům a oživuje jméno Pacifica. To dostane zbrusu nové MPV s velkým prostorem pro početnou rodinu. Objeví se někdy tento vůz i v Evropě? Možná, třeba pod značkou Lancia.
Smart patřící pod křídla koncernu Daimler se pochlubil novým modelem. Sexy auto do městského provozu ForTwo totiž dostane otevřenou verzi Cabrio. Ta už byla k dostání i v minulé generaci.
Volkswagen se s konceptem Tiguan GTE Active Concept zřejmě snaží odvést pozornost od aféry Dieselgate. Předvádí totiž vůz s dvěma elektromotory (každý na jedné nápravě) a benzinovou jednotkou, který ujede 32 km na elektřinu. A mimo to se nelekne ani těžšího terénu.
Foto: Reuters
Jan Markovič Jan Markovič
Aktualizováno 12. 1. 2016 19:45
Na autosalonu v Detroitu, který je nejdůležitější automobilovou událostí v USA, se letos předvádějí hlavně výrobci luxusních vozů. Porsche zde ukazuje novou 911 Turbo s dvojitým přeplňováním, Mercedes manažerský sedan třídy E a Volvo se chlubí luxusním modelem S90. Zahanbit se ale nedají ani japonské nebo domácí americké značky.
 

Právě se děje

Další zprávy