Automobilový sen velkých rodin je v Česku v novém. VW Multivan vyrostla konkurence

Martin Přibyl Martin Přibyl
12. 12. 2019 6:02
Obří rodinný přepravník, Volkswagen Multivan, přijíždí na český trh v modernizované verzi T6.1. Kromě upraveného vzhledu má i novou techniku. Potřebuje ji, spolu s pracovním modelem Transporter a minibusem Caravelle se sice jedná o nejoblíbenější užitkový Volkswagen v Česku, který tvoří 40 procent prodejů značky VW Užitkové vozy, vyrostla mu ale tvrdá konkurence.
Foto: Volkswagen

Jak Multivanu vybrat konkurenty?

Dodávek, které hrají na osobní notu, je celá řada. Důležité je ale správně vybrat, protože ne všechno, co na to podle počtu míst vypadá, bude pro velkou rodinu také ideální. I v případě Transporteru existují verze kombi. Ty lze pořídit až s devíti místy k sezení, ovšem jsou to auta určená pro krátké přesuny - převozy dělníků na stavbu, shuttle z nedalekého parkoviště na letiště. O komfort nejde, takovým autům často vzadu chybí čalounění a topení.

Lépe na tom jsou minibusy, jako je VW Caravelle. I ty vypadají zvenku "jako Multivan", ale jsou devítimístné, jedná se o luxusnější auta vhodná třeba pro taxislužby.

Rodinným ideálem je až třída Multivanu. Nebývá devíti-, jen osmi- nebo dokonce sedmimístná. Vpředu jsou dvě sedadla, v druhé řadě dvě až tři. Vzadu je pak třímístná lavice nebo tři oddělená sedadla. Místa vzadu se dají vyjímat, posouvat, ta v druhé řadě často i otáčet. Nechybí plnohodnotné čalounění ani výdechy topení, nebo dokonce ovládací panel klimatizace, případně USB porty pro dobíjení mobilů a tabletů. Právě takovou konfiguraci musí nabízet vůz, abychom ho zařadili mezi konkurenty Multivanu.

 

Právě se děje

Další zprávy