Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

Audi Q5 Sportback

Audi doplnilo svou nabídku SUV dalším modelem, který si půjčuje prvky ze světa kupé. Audi Q5 Sportback tak kopíruje řešení už u dříve představených modelů Q3 Sportback nebo e-tron Sportback. To znamená, že v zadní části je rychleji se svažující střecha, která má vozu dodat punc dynamičnosti, zároveň ale mírně omezuje vnitřní prostor, a především pak využitelnost zavazadelníku.

Němci se to snaží dohnat třeba posuvnou zadní lavicí s možností různého sklonu opěradel. Od klasické Q5 pak lze Sportback odlišit i provedením masky chladiče. Technika se ale od nedávno omlazeného konvenčního modelu naopak příliš neodlišuje. To znamená, že i SUV-kupé dostane dvoulitrové TDI v kombinaci s 12V mild-hybridní technologií a výkonem 150 kW. Chybět nebudou ani další motory včetně šestiválcového turbodieselu, dvoulitrového benzinového čtyřválce TFSI nebo plug-in hybridu TFSI e. Vrcholem nabídky bude varianta SQ5.

 

Právě se děje

Další zprávy