Automobiloví senioři v Česku: Přehled nejstarších aut na trhu, některá mají i 14 let

Fiat patří mezi přeborníky - nabízí hned dva modely, které mají nejméně deset let.
Jedno z nejdostupnějších MPV na trhu kroutí letos už devátou sezonu. Dacia Lodgy se poprvé představila v roce 2012 a od té doby se vizuálně příliš nezměnila. Technicky dostala nové motory, byť v současnosti už ji v Česku koupíte jen s turbodiesely. Cena začíná na 381 900 korunách a pod 400 tisíc se vejde i nejlevnější sedmimístná verze.
Sice devítiletý, ale pořád jeden z etalonů segmentu luxusních SUV. Range Rover je dlouhodobě jedním ze symbolů kategorie, kterou vlastně sám zakládal. A ačkoliv vzhledově aktuální model možná od toho z roku 2012 nerozpoznáte, technicky i na palubě se změnila řada věcí. Tak, aby auto drželo krok s dobou. Dnes se Range Rover nabízí se dvěma délkami rozvoru, pětilitrovým osmiválcem i jako plug-in hybrid. Ceny začínají na 2 877 273 korunách.
Foto: Fiat
Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 8. 2021 6:02
Doba, kdy se do Česka oficiálně dovážela auta stará klidně dvě dekády, je už nějakou dobu pryč. Mercedes-Benz třídy G dostal novou generaci, Suzuki Jimny přijelo také v novém vydání a auta jako Lada Niva nebo buchanku od značky UAZ koupíte jen na individuální objednávku. I tak je ale možné najít na českém trhu několik oficiálně dovážených automobilových seniorů. Podívejte se na ně.
 

Právě se děje

Další zprávy