Auta, která Češi nechtějí. Projděte si vozy s největším propadem prodejů za půl roku

Jan Matoušek Jan Matoušek
9. 7. 2020 6:02
Prodej nových aut se v Česku kvůli pandemii koronaviru zpomalil. Za první pololetí našlo majitele 95 029 nových aut, o 26,05 procenta méně než za šest měsíců roku 2019. Většina modelů si tak prodejně meziročně pohoršila - některé o jednotky, jiné o desítky procent. Na největší propadáky první poloviny roku se můžete podívat v následující galerii.

V galerii najdete přehled modelů, jejichž registrace se meziročně propadly o více než polovinu. Zároveň jde o modely, kterých se letos nebo loni prodalo alespoň 100 kusů. Z žebříčku jsme rovněž vyřadili auta, která se meziročně přestala prodávat a nemají přímého nástupce (sehnat je ale občas můžete ze skladových zásob jednotlivých dealerů), logicky je tak propad jejich prodejů výrazný.

Foto: Citroën

Citroën Jumpy: -78 %

Ani další osobní verzi dodávky se v první polovině roku příliš nedařilo. Ačkoliv Svaz dovozců automobilů vede středně velký Citroën jako Jumpy, jeho osobní verze se oficiálně jmenuje Spacetourer. Buď jak buď, verze pro přepravu osob si meziročně pohoršilo o 77,56 procenta. Z loňských 312 kusů tak konkurent třeba Volkswagenu Multivan spadl na 70 prodaných vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy