Automobilová značka, která nevyrábí žádná auta? Jde to. Korejci prostě jen prodávají image

Jan Markovič Jan Markovič
20. 12. 2017 10:41
Nemá žádnou továrnu, žádné obchody ani servisy, přesto jde o automobilovou značku. Jmenuje se Brenthon a Korejcům prodává svá „originální“ auta.
Na mnoha fotografiích korejské značky Brenthon se vyskytují přitažlivé ženy. I tím lze získat u určitého druhu zákazníků slušný image.
Na mnoha fotografiích korejské značky Brenthon se vyskytují přitažlivé ženy. I tím lze získat u určitého druhu zákazníků slušný image. | Foto: Brenthon

Značka prodává. Tričko s koníčkem je mnohem dražší než bez něj, ačkoliv se třeba šije ve stejné továrně. Vědí to i automobilky. Proto třeba Honda prodává v USA auta také pod luxusnější značkou Acura nebo se u Hyundai rozhodli vyrábět velký manažerský sedan značky Genesis. Takových příkladů je mnohem víc, na trhu s auty jde o rozšířenou praxi. Korejská značka Brenthon ale takzvané "přebrandování" dotáhla na novou úroveň.

Brenthon, který se chlubí bombastickou internetovou prezentací (najdete ji zde), si jednoduše jen bere cizí auta a lepí na ně své logo. Dodává tři štítky, tedy na příď, záď a na volant, což jsou klasická místa, kam se značky u aut umisťují. K dostání je i nápis Brenthon na páté dveře nebo víko kufru.

Pak už jen stačí vyrobit kolem značky patřičný rozruch a udělat ji přitažlivou pro zákazníky. Toho firma dosahuje jednak tím, že její název evokuje jména některých luxusní značek, jednak silně upravenými fotografiemi, na nichž vozy vypadají exkluzivně. Navíc jsou často doplněné o sexy modelky. Podívejte se do galerie.

 

Právě se děje

Další zprávy