Automobilová výstava Legendy se letos ruší, zakoupené lístky platí v příštím roce

Na loňském ročníku se představily tři vozy Bugatti. Dva Veyrony, uprostřed Chiron.
Automobilová slavnost Legendy 2019
Automobilová slavnost Legendy 2019
Automobilová slavnost Legendy 2019
Automobilová slavnost Legendy 2019
Foto: Eva Srpová
Eva Srpová Eva Srpová
4. 5. 2020 15:21
Legendy, největší automobilová výstava konaná v Česku, se letos kvůli pandemii koronaviru a vládním opatřením ruší. Pořadatelé slibují, že se zorganizuje v roce 2021, a kdo si už koupil lístky v předprodeji, tomu budou platit v příštím roce.

Automobilová výstava Legendy, na kterou každoročně přijíždějí desetitisíce návštěvníků, se odkládá. Letošní sedmý ročník se měl uskutečnit na konci května, pořadatelé ho však museli zrušit v důsledku trvání vládního opatření proti šíření nemoci covid-19.

"Pořadatelský tým ředitele výstavy Lubora Kose byl již ve finální fázi příprav letošní oslavy automobilismu, která se měla nést v duchu motorsportu, německých tradičních automobilových značek a italské designérské elegance," uvádí se v tiskové zprávě.

Vystavovat se mělo 1250 exponátů, na realizaci se podle organizátorů podílí přes 800 majitelů automobilů a motocyklů, spolupracuje na 200 firem v pozici dodavatelské nebo vystavovatelské a v organizačním týmu je přes 600 zaměstnanců.

K rozhodnutí vedl nejen fakt, že vláda dočasně zakázala velké festivalové akce s vyšším počtem účastníků, ale i nejasná vidina, kdy přesně se veškerá nařízení odvolají a opatření uvolní. I proto se organizátoři rozhodli automobilovou výstavu Legendy neodkládat na pozdější termín v tomto roce. Důvodem termínového přesunu je náročné logistické zajištění akce vyžadující několikaměsíční přípravy.

"Patřím k lidem, kteří jsou optimisté, a skutečně jsem do poslední chvíle věřil, že se letošní akce uskuteční, a celý tým byl připraven začít s její realizací. V plánu byla i varianta přesunu akce na pozdější termín, ale za současné situace chci být odpovědný nejen k veřejnosti z pohledu ochrany zdraví, ale také k partnerům naší výstavy, kterých si velmi vážím za jejich dlouholetou spolupráci," vysvětlil aktuální situaci ředitel výstavy Lubor Kos.

Pro zbytek letošního roku se jeho tým prý zaměří na menší srazy a setkání s fanoušky. Přesný termín automobilové výstavy Legendy v roce 2021 včetně detailů této akce má být zveřejněn během následujících měsíců. Vstupenky, které si zájemci již zakoupili přes on-line předprodej, zůstávají v platnosti pro rok 2021.

V galerii výše si prohlédněte, jak to vypadalo na loňském ročníku slavnosti Legendy.

 

Právě se děje

Další zprávy