Automobilová show Fast and Furious Live dorazí do Prahy. Vzdává hold filmové sérii Rychle a zběsile

ČTK ČTK
6. 2. 2018 13:39
Filmová série Rychle a zběsile chce zpřístupnit zábavu a kaskadérské kousky blíž lidem. V lednu se v Londýně zahájilo turné Fast and Furious Live, což je automobilová show, která bude putovat po celkem 24 světových halách. V září dorazí také do Prahy.
Show se predstavila v lednu v Londýně. Producent dříve pracoval na show Top Gearu. V září akce doputuje do Prahy.
Show se predstavila v lednu v Londýně. Producent dříve pracoval na show Top Gearu. V září akce doputuje do Prahy. | Foto: ČTK

Automobilová show Fast and Furious Live, která vzdává hold zatím osmidílné filmové sérii Rychle a zběsile, dorazí v září také do Prahy. Adrenalinem nabitá podívaná s množstvím kaskadérských kousků se v O2 areně představí 21. a 22. září.

Turné po největších evropských halách uvedl při premiéře 19. ledna v Londýně hlavní představitel filmové ságy Vin Diesel. ČTK o tom za pořadatele informovala Vlaďka Zahradníková.

"Show přijede třiceti kamiony a přípravy v O2 areně zaberou tři dny. Vin Diesel se objeví i na některých dalších evropských představeních, účast v Praze však zatím nepotvrdil," uvedla Zahradníková.

Producent Rowland French, který se již dříve podílel na úspěšném automobilovém představení Top Gear Live, pracoval na konceptu dvouhodinového Fast & Furious Live se svým týmem pět let a vložil do něj 25 milionů liber (716,8 milionu korun).

Divákům se například představí filmová auta jako Dodge Charger Dominica Toretta, filmové postavy ztvárněné Vinem Dieselem, nebo Flipcar, částečně dokonalé repliky, částečně na míru vyrobené originály přímo pro filmy Rychle a zběsile.

Díky moderním 3D projekčním technologiím budou návštěvníci vtaženi do světa federálních agentů a unikajících zločinců a čeká je proražení letadla z Rychle a zběsile 6, explodující cisterna z Rychle a zběsile 4 nebo ponorka z Rychle a zběsile 8, která se vysune z podlahy hal, kde se bude show pořádat.

Zda Vin Diesel, představitel Dominica Toretta v sérii Rychle a zběsile dorazí také do Prahy, ještě není potvrzeno.
Zda Vin Diesel, představitel Dominica Toretta v sérii Rychle a zběsile dorazí také do Prahy, ještě není potvrzeno. | Foto: ČTK

O příležitost vystupovat v tomto programu se ucházely tisíce kaskadérů a řidičů. Skupina profesionálů vybraná konkurzem v rámci příprav na světové turné prošla tvrdým čtyřměsíčním výcvikovým kempem.

První díl ze série amerických filmů o pouličním závodění a tuningu Rychle a zběsile režiséra Roba Cohena měl premiéru v roce 2001. V hlavních rolích se objevili Paul Walker a Vin Diesel.

V následujících letech bylo do kin uvedeno dalších sedm dílů úspěšného akčního snímku, zatím poslední Rychle a zběsile 8 loni. V režii F. Garyho Graye hraje hlavní roli opět Vin Diesel.

Snímek je prvním od filmu Rychle a zběsile: Tokijská jízda, ve kterém nehraje Paul Walker, který zemřel při autonehodě 30. listopadu 2013, tedy v době, kdy se natáčel film Rychle a zběsile 7.

Fanoušci kultovní série se mohou těšit na její již deváté pokračování. Jeho premiéra se však podle posledních zpráv posunula z dubna 2019 na duben 2020.

O kaskadérské kousky prý v O2 Aréně nebude nouze.
O kaskadérské kousky prý v O2 Aréně nebude nouze. | Foto: ČTK
 

Právě se děje

Další zprávy