Automobilová matrjoška na český způsob. Čech vezl v Německu auto uvnitř autobusu

Volkswagen Passat uvnitř zájezdového autobusu Karosa ŠD 11.
Foto: Policejní ředitelství Kaiserslautern
Martin Přibyl Martin Přibyl
27. 9. 2019 15:28
Dálniční policie z německého Kaiserslauternu musela řešit skutečně kuriózní případ. Na dálnici A6 zastavila starý český autobus, který uvnitř ukrýval Volkswagen Vento.

Před několika dny na německou dálniční policii zavolalo hned několik svědků, kteří na tamním "autobahnu" spatřili unikátní úkaz: auto uvnitř starého zájezdového autobusu. Policisté z Porýní-Falce zareagovali a na parkovišti Langen Berg řidiče této automobilové matrjošky zastavili.

Podle informací německého Spiegelu se jedná o čtyřicetiletého Čecha, o českém původu autobusu není pochyb, jedná se o zájezdový model Karosa ŠD 11, který byl podle policistů poprvé zaregistrován v roce 1976.

Uvnitř bylo kromě lahví od oleje a starých pneumatik i auto, starý Volkswagen Vento. Policisty pochopitelně zajímalo, jak se takové auto dá do autobusu dostat. Řidič jim prý předvedl, jak je pomocí úhlové brusky rozříznuta zadní stěna, její poloviny jsou zavěšeny na pantech a umožňují tak, aby se záď dala otevřít jako vrata od stodoly.

Policisté však k podobnému kutilství mnoho pochopení neprojevili. Českému šoférovi zakázali pokračovat v cestě s tím, že musí náklad (auto včetně kanystrů a pneumatik) bezpečně upevnit nebo přeložit. Za porušení předpisů mu hrozí pokuta ve výši několika set eur.

Dostat náklad do místa určení ale pro něj prý bylo přednější. Vynalézavý Čech dokázal rychle zavolat přátele s odtahovým autem, aby mohl svůj náklad dovézt do cíle. Němci se teď podivují nad tím, proč staré Vento správně na odtahovku nenaložil rovnou. 

 

Právě se děje

Další zprávy