Kvíz: Kdo jede první? Až polovina lidí chybuje v testech u těchto dopravních značek

Eva Srpová Eva Srpová
Aktualizováno 27. 8. 2020 10:27
Ze stránky www.autoskola-testy.cz jsme získali unikátní data, která dokládají, s jakými otázkami mají lidé největší potíže. Za dobu existence webu byly vyhodnoceny miliony testů. Vybrali jsme otázky týkající se dopravních značek a také dopravních situací. Až polovina lidí při nich odpovídá špatně. Zkuste si test, jak jste na tom vy.

V prvním díle kvízu jsme sestavili otázky z předpisů, ve kterých lidé nejvíce chybují. Nyní se zaměřujeme na dopravní značky a dopravní situace, ponejvíce křižovatky. Až polovina lidí odpovídá v testu zjistili provozovatelé webu www.autoskola-testy.cz, odkud jsme čerpali statistiky.

Kdo si chce procvičovat testy, může také navštívit stránku bezpecnecesty.cz, která se věnuje bezpečnosti za volantem, dopravní výchově i autoškolám a referuje o tom, jak se vyvíjela bezpečnost v autech. Na stránkách je možné si trénovat testy z autoškoly a podporuje ji domácí Škoda Auto.

O zvýšení pasivní bezpečnosti se přímo v automobilce stará Výzkum dopravní bezpečnosti. Tým přímo jezdí k nehodám vozů značky Škoda a analyzuje průběh a dopady nehody. Tyto informace pak využívá konstrukční tým při vývoji nových vozů.

Součástí celého projektu je také speciální kampaň za "Bezpečný pátek". Automobilka na speciální stránce bezpecnypatek.cz připomíná základní pravidla, jak jezdit bezpečněji.

 

Právě se děje

Další zprávy