Auto, které může nahradit Fabii Combi. Prohlédli jsme si sedmimístnou Dacii Jogger

Dacia Jogger vychází z poslední generace Sandera a Loganu.
Všechny Joggery by navíc měly dostat efektní plastové obložení spodní části karoserie - půjde tedy o verze Stepway. Na snímku pak vidíte speciální úvodní limitovanou sérii Extreme, která se odlišuje řadou černých lesklých prvků na karoserii.
Vzadu, tím spíš díky vertikálním skupinovým svítilnám, Jogger může připomenout některé modely z prémiovější části trhu. Na rozdíl od Loganu MCV první generace, kterému je novinka svým pojetím hodně blízko, však nečekejte vzadu dvoukřídlé dveře. Víko kufru je nicméně lehké a dobře se s ním manipuluje. Jen mu zevnitř chybí nějaké výraznější madlo pro jednodušší zavírání.
Kabina je úplně stejná jako u Sandera, tady žádné překvapení nečekejte. A to je poměrně dobrá zpráva, protože palubní deska se povedla - je přehledná, vše je po ruce a nechybí ani chytré detaily, které si mnozí chválí právě u Sandera a Loganu. O co jde?
Dvojice sedadel úplně vzadu je dělená a lze je z auta dokonce úplně vyjmout. Jedna sedačka váží 10 kilo a manipulace s nimi není až tak složitá.
Foto: Martin Přibyl
Jan Matoušek Jan Matoušek
7. 9. 2021 6:02
Na autosalonu v Mnichově, který od letošního roku nahradil motorshow ve Frankfurtu, se představují především elektrické novinky. Jednou z mála výjimek je Dacia Jogger. Sedmimístné kombi s prvky SUV v počáteční fázi nemá ani základní elektrifikaci. Ta dorazí, ale až v roce 2023, kdy se auto ukáže jako hybrid. Jak kombi působí naživo? Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy