Až přijde konec světa. V prodeji jsou auta ze Šíleného Maxe, koupit si můžete i Tatru

Pořiďte si auto ze snímku Šílený Max: Zběsilá cesta.
Pro českého fanouška postapokalyptických aut z filmu je asi největším lákadlem tento kamion zvaný The War Rig. Proč? Protože stojí na podvozku Tatry 815, jakkoliv poznat v něm kopřivnický vůz dokáže asi jen skutečný znalec. Možná podle části kabiny, jinak auto prošlo masivními úpravami, takže má úplně změněnou přední část nebo zadní část karoserie z Chevroletu Fleetmaster. Ve filmu má auto více motorů, ve skutečnosti jej pohání jen jeden z dílen kopřivnického výrobce (dva kamióny mají sériovou jednotku, jeden ze závodního speciálu, který z nich je však v prodeji nevíme). Nákladní auto, za jehož volantem bylo možné spatřit i Imperator Furiosu v podání Charlize Theronové, mělo na palubě rovněž celý arzenál zbraní.
Také další ikonický vůz z filmu je nákladní. The Doof Wagon začal svůj život jako nosič vojenských raket značky MAN. Místo zbraní má ale celou řadu reproduktorů, zesilovačů nebo bubny, kterými Immortan Joe jednak udržoval morálku svých lidí a jednak zastrašoval protivníky. Pod kapotou má kompresorem přeplňovaný osmiválec.
The Gigahorse je dalším z ikonických automobilů použitých ve filmu. Skládá se ze dvou Cadillaců DeVille Coupé z roku 1959, ovšem na úplně jiném podvozku se zvýšenou světlou výškou, traktorovými pneumatikami a dvojmontáží vzadu. O pohon se stará dvojice benzinových osmiválců.
Auto nazvané podle svého řidiče Nux Car začalo svůj život jako Chevrolet 5-window Coupé z třicátých let. Výrazně modifikovaná karoserie do podoby hot rodu to však prozradí jen okrajově. Auto pohání samozřejmě osmiválcový motor, za povšimnutí stojí i totem lebky v masce, která se stala symbolem postavy jménem Nux.
Foto: Warner Bros.
Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 9. 2021 6:03
Film Šílený Max: Zběsilá cesta (v originále Mad Max: Fury Road) vyvolal před pár lety nadšené reakce. Nejen pro svůj děj nebo herecké výkony, ale u řady nadšenců i kvůli použitým automobilům. Postapokalyptické výtvory na základě známých modelů chtěl mít doma nejeden divák filmu. A teď si může svůj sen splnit - aukční síň Lloyds Classic Car Auctions nabízí celou kolekci bizarních výtvorů.
 

Právě se děje

Další zprávy