Máte v garáži poklad? Na některých autech z Mototechny se dají vydělat až statisíce

Petr Korbel
20. 11. 2018 6:02
Člověk, který si před čtyřiceti lety koupil v Mototechně nový osobní automobil a udržoval jej v perfektním stavu, může mít v garáži hotový poklad. Model, který se zhodnotil nejvíce, by mu na trhu „vydělal“ přes 330 tisíc korun.

(1. díl) Srovnali jsme ceny některých automobilů z Mototechny s očekávanými současnými tržními cenami při výborném technickém stavu. Dnešní předpokládané hodnoty uvedl Petr Vaněček, provozní ředitel AAA Auto.

Nyní vychází první ze dvou dílů, jenž se věnuje zhodnocení aut, která se prodávala v polovině 70. let v Mototechně. Nejlépe se za uplynulých čtyřicet let zhodnotilo sportovní kupé tuzemské, stále existující značky – Škoda 110 R. 

Ne všechno, co je retro, má také investiční potenciál. Ve druhém díle se objeví automobily, které už tak výrazného zhodnocení nedosahují, nebo takové, které zaznamenaly propad.

Foto: Archiv automobilky

Fiat 125 P / 1300

Na konci 70. let už tato auta nepatřila k nejmodernějším, ale byla pohodlná, uchovávala si šarm a svými rozměry i výbavou působila majestátně. Na těchto kladech se ani po čtyřiceti letech nic nezměnilo. V inzerátech dosahuje požadovaná cena až 200 tisíc korun, podle Petra Vaněčka z AAA Auto však činí realistická hodnota u verze se slabším motorem zhruba 110 tisíc.

 

Právě se děje

Další zprávy