Máte v garáži poklad? Na některých autech z Mototechny se dají vydělat až statisíce

Petr Korbel
20. 11. 2018 6:02
Člověk, který si před čtyřiceti lety koupil v Mototechně nový osobní automobil a udržoval jej v perfektním stavu, může mít v garáži hotový poklad. Model, který se zhodnotil nejvíce, by mu na trhu „vydělal“ přes 330 tisíc korun.

(1. díl) Srovnali jsme ceny některých automobilů z Mototechny s očekávanými současnými tržními cenami při výborném technickém stavu. Dnešní předpokládané hodnoty uvedl Petr Vaněček, provozní ředitel AAA Auto.

Nyní vychází první ze dvou dílů, jenž se věnuje zhodnocení aut, která se prodávala v polovině 70. let v Mototechně. Nejlépe se za uplynulých čtyřicet let zhodnotilo sportovní kupé tuzemské, stále existující značky – Škoda 110 R. 

Ne všechno, co je retro, má také investiční potenciál. Ve druhém díle se objeví automobily, které už tak výrazného zhodnocení nedosahují, nebo takové, které zaznamenaly propad.

Foto: Lada

Lada 1500

Dovoz započal v roce 1973. Češi a Slováci však o sovětský přepych zpočátku nejevili valný zájem. Stávalo se, že zbylé vozy Lada 1500 musela Mototechna následující rok vyprodávat se slevou. Podnik zahraničního obchodu Motokov proto dojednal zvýšení dodávek nejoblíbenější základní verze 1200 na úkor luxusnější.

 

Právě se děje

Další zprávy