Tesla jako Tatra. Podívejte se na auta, která šokovala svět více než Muskův pick-up

Jan Matoušek Jan Matoušek
29. 11. 2019 6:02
Tesla koncem minulého týdne představila netradičně tvarovaný pick-up Cybertruck, při jehož prezentaci dokonce omylem rozbila boční skla. To by nebyl problém, kdyby se tak nestalo při demonstrování odolnosti vozu. Zákazníky to ale neodradilo, vůz má už čtvrt milionu rezervací. A vlastně to ani není první vůz, který při premiéře šokoval prakticky všechny. Podívejte se i na některé další příklady.
Foto: Renault

1992: Renault Twingo

Jestli existuje jediné auto, které změnilo svět moderních miniaut, pak je to Renault Twingo. Jeho první generace se ukázala na podzim 1992 na pařížském autosalonu a od tehdejších soupeřů se odlišovala řadou prvků. Ten hlavní? Design karoserie. Twingo bylo hravé, plné neotřelých detailů a oproti hranatým konkurentům zaoblené.

Na výstavě ve francouzském hlavním městě se nástupce Renaultu 4 setkal s velkým úspěchem návštěvníků. Značka už tam údajně přijala 2240 objednávek na vůz, který se v prodeji objevil až v roce 1993. Vedle designu stála za úspěchem i variabilita interiéru, která byla podobná spíše vozům o segment či dva výše.

Ačkoliv se Twingo prodává dodnes už ve třetí generaci, na úspěch první verze ani jeden z následovníků navázat nedokázal. A to přesto, že aktuální provedení přišlo s v segmentu unikátní koncepcí motoru vzadu a pohonu zadních kol.

 

Právě se děje

Další zprávy