Která auta musí často do servisu? Tyto značky loni vyhlásily nejvíce svolávacích akcí

Jan Matoušek Jan Matoušek
25. 1. 2021 6:02
Automobilky každoročně dohromady vyhlásí desítky až stovky svolávacích akcí. Při nich musí majitelé novějších i starších aut do servisu kvůli závadě, která ovlivňuje jejich bezpečnost. Kdo z výrobců svolával loni nejčastěji své zákazníky do servisů, zjistíte v následujícím přehledu, který využívá data z evropského systému Rapex. Pořadí pak zpracoval specializovaný web Svolávačky.cz.
Foto: Škoda Auto

Jak je na tom Škoda?

Škoda patří mezi automobilky s minimem svolávacích akcí. Web Svolávačky.cz ji řadí na 26. místo z 38 značek ve svém žebříčku. V systému Rapex se objevily tři akce pro čtyři modely. Některé kusy modelů Scala a Kamiq mohly mít špatně sešité potahy sedadel, což by mohlo ovlivnit funkci bočních airbagů, některé Octavie čtvrté generace musely do servisu kvůli systému e-Call a Superb z roku 2015 může mít závadu v řídící jednotce airbagu.

Kompletní pořadí značek najdete zde. Na odkazu je možné si také detailně projít svolávací akce všech výrobců za loňský rok, i mimo deset s největším počtem cest do servisu, a všech modelů.

 

Právě se děje

Další zprávy