Hokejoví 'tvrďáci' a jejich auta. Překvapí, čím někteří extraligoví bojovníci jezdí

Eva Srpová Eva Srpová
6. 6. 2023 5:48
Jací jsou nejdrsnější obránci v extralize řidiči? Mají rádi silné extrovertní stroje, nebo se "vybijí" na ledě a za volantem jsou beránci? Oslovili jsme osm hokejistů, kteří jsou podle hodnocení Radegast indexu nejtvrdšími bojovníky v extralize, aby se pochlubili, jakými auty jezdí, co bylo jejich prvním vozem nebo po jakém stroji pořád touží. Odpovědi často překvapí.
Foto: Radegast

Co je Radegast index?

Pro fanoušky ledního hokeje je to známá věc. Statistika Radegast indexu sleduje v extraligové sezoně několik parametrů a na základě nich vyhodnocuje, kdo je největší "hokejový tvrďák". Sleduje se přítomnost hráče na ledě, když tým dostal nebo vstřelil gól, počet zablokovaných střel a pak také počet "hitů", kdy obránce legálně "sejmul" soupeře.

Statistika se v sezoně vyhodnocuje vždy po měsíci, a tak tito nejdrsnější bojovníci dostanou od pivovaru, který index sponzoruje, speciální hokejovou helmu v zelené barvě, se kterou se na všech zápasech hraných následující měsíc stávají Radegast králem.

Vítěz celosezonní statistiky pak získává na Galavečeru Hokejisty sezony kamennou helmu jako trofej.

Oslovili jsme osm hokejistů, kteří v sezoně 2022/2023 získali nejvyšší počet bodů, a stali se tak nejodvážnějšími, nejtvrdšími bojovníky - "bitkaři", chcete-li -, abychom se s nimi pobavili o jejich autech či motorkách a vášni pro řízení. 

 

Právě se děje

Další zprávy