Foto: Auta budoucnosti z Frankfurtu. Podívejte se, co ukazují vývojáři

Foto: Auta budoucnosti z Frankfurtu. Podívejte se, co ukazují vývojáři
Mercedes-Benz IAA je koncept plug-in hybridu, který má extrémně nízký koeficient aerodynamického odporu. Výkon soustrojí dosahuje 279 koní, maximální rychlost vozu činí 250 kilometrů v hodině. Přímo tento vůz se do výroby zřejmě nedostane, zhmotňuje ale představy značky o budoucím designu i technice značky.
Koncept Mission E od Porsche je nejspíše předobrazem nového sedanu značky, menšího než je Panamera. Všechna kola pohání pouze elektřina. Baterie lze navíc nabít za pouhou čtvrthodinu na 80 procent kapacity. Celkový dojezd konceptu je 500 kilometrů.
Bugatti Vision Gran Turismo je studie vytvořená na základě virtuálního auta z hry Gran Turismo. Ukazuje současně i budoucí designové směřování slavné sportovní značky. Skutečný nástupce modelu Veyron by se mohl představit již příští rok.
Celkem 503 koňských sil přenáší elektromotory na kola konceptu Audi e-quattro. Z vozu vznikne za tři roky sériový automobil (nejspíše Audi Q6). Je to současně důrazná odpověď koncernu Volkswagen na počínání značky Tesla, protože dojezd tohoto elektromobilu přesahuje 500 kilometrů.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
16. 9. 2015 12:30
Vývojová oddělení automobilek představují na frankfurtském autosalonu koncepty či studie ukazující poměrně málo vzdálenou budoucnost.
 

Právě se děje

Další zprávy